وبلاگ

کارشناسان بایانتورک پاسخگوی سوالات شما هستند

دوربین مداربسته

دوربین مداربسته

دوربین مدار بسته و انواع آن

دوربین مداربسته یا Closet Circuit television که به اختصار CCTV نیز نامیده می شود، در واقع یک سیستم تلویزیونی مداربسته است که پخش سیگنال ها به صورت عمومی انجام نمی گردد. به طور کلی دوربین مداربسته را اینگونه می توان تعریف نمود: “تمامی دوربین هایی که در یک محل ثابت قرارگرفته و می توانند تصاویر را به سیستم های متفاوتی ارسال نمایند”.

امروزه دوربین مدار بسته، از اصلی ترین ابزارهای حفاظتی به شمار می رود. به دلیل اینکه بیشتر این دوربین های مدار بسته در نظارت، سیستم های امنیت و حفاظت کاربرد دارند، این واژه اکثرا به این زمینه برمی گردد. در حال حاضر دوربین های مدار بسته هم در محیط های مسقف و هم در فضاهای باز مانند بزرگراه ها، خیابان ها، پارکینگ ها و غیره استفاده می شوند.

انواع دوربین مداربسته

انواع دوربین مداربسته شیراز

انواع دوربین مداربسته براساس تکنولوژی

دوربین های مداربسته در بازار، به دو دسته از لحاظ تکنولوژی تقسیم می شوند: سیستم های آنالوگ HD و سیستم های تحت شبکه.

دوربین مداربسته آنالوگ HD

دوربین مداربسته آنالوگ، تکنولوژی ابتدایی از دوربین های مدار بسته می باشد که در گذشته نیاز اولیه به دوربین مداربسته را برطرف کرده است. این سیستم تصاویر را به صورت خطی و یا تی وی لاینی به نمایش در می آورد. تقریبا در حال حاضر استفاده از این تکنولوژی منسوخ شده و از دیگر تکنولوژی ها استفاده می گردد. اما با این حال به علت قیمت مناسب و استفاده در آیفون تصویری از دوربین آنالوگ به صورت محدود استفاده می شود. به دلیل چالش ها و مشکلات به وجود آمده و همچنین قیمت بالای چنین سیستم هایی، تولیدکنندگان دوربین های مداربسته، دوربین مداربسته آنالوگ اچ دی را ساخته و روانه بازار کردند.

در این نوع از دوربین های مداربسته جهت انتقال تصاویر از کابل کواکسیال استفاده شده و برای تامین برق آن، کابل برق با مغزی مسی و روکش مس کاربرد دارد. همچنین جهت منتقل کردن صدا توسط میکروفون، از 3 رشته کابل افشان، یکی برای ولتاژ مثبت و دیگری برای منفی و از رشته سوم برای انتقال صدا استفاده می شود.

یکی از معایب دوربین های مداربسته آنالوگ هنگامی بروز می کند که شما بخواهید تصاویر و صدا را به صورت بی سیم ارسال کنید. چنانچه قرار باشد تصاویر به همان شکل آنالوگ منتقل شوند، باید از بازه فرکانس امواج آنالوگ استفاده کرد و این کار کیفیت تصویر را بیش از قبل تحت تاثیر تداخل امواج توسط میدان مغناطیسی و نویز قرار می دهد.

دوربین های مداربسته توربو اچ دی، HDTVI،AHD  و HDCVI از دسته دوربین های مداربسته با تکنولوژی آنالوگ موجود در بازار می باشند. این نام ها براساس شرکت سازنده آنها انتخاب شده و تمامی آنها از سیستم آنالوگ HD پیروی می کنند. چنین دوربین هایی در بین مخاطبان دوربین مداربسته محبوبیت زیادی پیدا کرده اند و همینطور قیمت مقرون به صرفه این سری از دوربین ها و کیفیت مناسب از مهم ترین ویژگی های جذب مشتری آنهاست.

دوربین مداربسته شیراز

 

مزایا و معایب دوربین مداربسته آنالوگ

  • مزایا
    • داشتن تنوع زیاد
    • قیمت پایین و ارزان تر بودن نسبت به دیگر دوربین های مداربسته
    • راحتی و سادگی نصب کردن این دوربین نسبت به دئربین های مداربسته IP

 

  • معایب
    • کیفیت پایین تصاویر نسبت به دوربین های مداربسته تحت شبکه
    • ارتباط با کابل کواکسیال به صورت ناامن و با کیفیت پایین
    • به دلیل استفاده از سیستم آنالوگ امکان نویز پذیری دارد

 

دوربین مداربسته تحت شبکه یا IP

در سال 1996 دوربین مداربسته تحت شبکه ساخته شد. دوربین های مداربسته IP، همانطور که از نامشان نیز مشخص است از بستر دیجیتال برای ارسال تصویر و صدا استفاده می کنند. این دوربین ها تصاویر دریافتی را به صورت کد 0 و 1 آماده کرده و با استفاده از کابل شبکه به دستگاه ضبط تحت شبکه NVR یا سرور انتقال می دهد. به خاظر استفاده از داده های 0 و 1، دوربین های مداربسته IP می توانند تصاویر را تحت بستر شبکه کنترل و با اینترنت، به هر کجا که بخواهند، ارسال کنند.

پشتیبانی از رزولوشن های بالا  و همچنین عدم محدودیت تعدادی در استفاده از دوربین ها از مزایای این نوع تکنولوژی می باشد. لوازم دوربین مداربسته از جمله ملزومات نصب و راه اندازی دوربین های مداربسته به شمار می روند که شامل سیم و کابل، منبع تغذیه، هارد اینترنال و غیره می باشد. دوربین های مداربسته تحت شبکه نسبت به دوربین های مداربسته آنالوگ، از کیفیت بالاتر تصاویر و قابلیت پردازش تصویر به طور گسترده تری بهره می برند. این دوربین ها در طراحی ساختمان ها و شهرهای اسمارت کارایی دارند. با توجه به تمامی ویژگی های گفته شده، قیمت نسبتا بالای دوربین های مداربسته تحت شبکه، باعث شده که مشتریان فقط در صورت ضرورت این سری از دوربین ها را خریداری نمایند.

مزایا دوربین مدار بسته تحت شبکه یا IP

  • امکان ارتباط بیسیم با امنیت و کیفیت بالا
  • کیفیت بالای تصویر هنگام ارسال
  • امکان ارسال همزمان تصویر و صدا
  • پشتیبانی از مدیریت تصویر برای بهبود کارکرد
  • قابلیت بروز رسانی فریم دستگاه ضبط و دوربین مدار بسته

 

معایب دوربین مدار بسته تحت شبکه

  • قیمت نسبتا بالای دوربین های مداربسته نسبت به سایر
  • محدودیت استفاده از پهنای باند

 

دوربین ها بر اساس نوع انتقال تصویر به دسته های وایرلس IP، AHD و آنالوگ تقسیم بندی می شوند. در کنار آنها مجموعه HDCVI داهوا و HDTVI هایک ویژن هم هستند که منحصرا توسط این دو برند تولید می شوند و تصاویر HD را بر بستر آنالوگ انتقال می دهد. همچنین دوربین ها را بر اساس شکل ظاهری می توان در گروه های بولت، دام و اسپید دام قرار داد که هر کدام شرایط استفاده خاص خود را دارند.

یکی از فاکتورهای تقسیم بندی دوربین های مداربسته، قابلیت دید در شب می باشد؛ که به دو صورت سیاه و سفید و رنگی است. دوربین های IR یا اکسیر، مجهز به دید در شب سیاه و سفید هستند. هر دو از نور مادون قرمز استفاده کرده اما کیفیت تصویر ارائه شده با اکسیر به مراتب بهتر از IR است.

دوربین هایی که دید در شب رنگی دارند، در تصویر خود بخشی از جزئیات را نیز نمایش می دهند. بنابراین این سری دوربین های مداربسته در کاربری های حساس که نیازمند جزئیات بالایی از تصاویر ثبت شده است، به کار می روند. از انواع دوربین های مداربسته دید در شب رنگی می توان Spotlight، Warm light، ColorVu وStarlight  را نام برد.

برای مشاوره خرید، راه اندازی و نصب دوربین مدار بسته در شیراز با کارشناسان بایا نتورک تماس بگیرید.